zondag 7 mei 2017

Vintage van Patty Stenger

VintageFamilieroman waarin de eigenaresse van een designwinkel de hoofdrol speelt en familiegeheimen langzamerhand boven water komen. Cecile de eigenaresse is gescheiden en heeft 2 kinderen zoon en dochter. Zoon wil de zaak van moeder overnemen en heeft andere inzichten dan zijn moeder. Dochter heeft weinig contact met moeder en vertrekt naar Spanje om haar opa (de vader van Cecile) die ernstig ziek is te verzorgen. Bovendien blijkt zij ook nog zwanger te zijn. Boek dat uit verschillende perspectieven verteld wordt, gezellig is om te lezen en blijft boeien.

Samenvatting van het verhaal:
Cecile heeft de meubelzaak van haar vader omgetoverd tot een toonaangevende designwinkel. Oud is ze nog lang niet, al denkt haar zoon Jord daar anders over. Na drie afgebroken studies en een half jaar bankhangen besluit hij de familietraditie voort te zetten. Cecile is niet onverdeeld enthousiast. Daarbij heeft ze nog een dochter, Juul, die alleen via sms communiceert. Als Ceciles vader ten val komt en bij haar intrekt, verschuiven alle verhoudingen en komt een pijnlijk familiegeheim aan het licht dat veel verklaart.

Patty Stenger (@PattyStenger) | TwitterOver de schrijfster:
Patty Stenger is bekend als producent en scenarist. Ze schreef toneelstukken, muziektheaterproducties, films en was ruim tien jaar vaste schrijfster van Sesamstraat. Daarnaast schreef ze afleveringen voor de tv-serieus Oren van je kop, Loods 6, Hallo Holland en Meiden van de Wit. In 2014 debuteerde Stenger als thrillerauteur met Zuidas, over de twintiger Alice Bloemberg die carrière wil maken op de Amsterdamse Zuidas. Onderweg naar de top belandt ze ongewild in een fuik van list en bedrog waar iedereen, van staatssecretaris tot drugscrimineel, bij betrokken lijkt te zijn

Geen opmerkingen: