zondag 19 november 2017

Het geluk van Lou van Lorraine Fouchet

Een oudere man cardioloog krijgt na de dood van zijn vrouw via het testament te horen dat hij het contact tussen zijn beide volwassen kinderen moet herstellen en hen beter moet leren kennen.
Het boek begint op 31 oktober en eindigt op 6 februari.
Elk hoofdstuk is van een datum voorzien en de plaats  waar het speelt en de persoon waar het over gaat.
Het geluk van Lou-Lorraine Fouchet-boek cover voorzijdeSommige hoofdstukken zijn gezien vanuit de visie van Jo, de cardioloog, sarah,de dochter en Cyrian de zoon.
Ook komen de beide dochters Pomme en Charlotte van Cyrian aan het woord. Zij zijn van twee verschillende vrouwen en kunnen  elkaar niet uitstaan. Sarah is rolstoelgebonden heeft een goede baan maar is door haar geliefde inde steek gelaten toen de ziekte zich openbaarde.
de vrouwen en geliefden komen ook aan het woord en tussendoor horen we nog wat van Lou de vrouw die gestorven is. Zij slaat haar familie gade. Uiteindelijk  gebeurt er een ongeval wat de mensen nader tot lekaar brengt en dan  heeft Lou toch haar doel bereikt.

Lorraine Fouchet (Frankrijk, 1956) is arts op de spoedeisende hulp en bestsellerauteur. Het geluk van Lou is haar zeventiende roman. Ze woont afwisselend in de buurt van Parijs en op �le de Groix, waar dit boek speelt.

Familieroman met veel intriges en wijsheden over het leven.

Geen opmerkingen: