zondag 12 november 2017

Alles goed en wel van Mirjam Oldenhove

Mirjam Oldenhave Mirjam Oldenhave (20 augustus 1960) wilde als kind juf worden en was gek op lezen. Haar kinderboeken van toen heeft ze nog steeds in de kast staan, helemaal stukgelezen. Vooral De dolle tweeling was favoriet. Na de middelbare school volgde Mirjam een opleiding tot dramatherapeut, waarna ze toneel- en muziekles ging geven in het speciaal onderwijs. Ze werd dus inderdaad juf. accordeon spelen… ze doet het allemaal goed en graag. Ze treedt met haar band door het hele land op met de Mees Kees show, zie www.moex.nl, en speelt en zingt ook in een bandje dat vooral Zuid–Amerikaanse muziek brengt.
Mirjam Oldenhave debuteert nu met een roman voor volwassenen, Alles goed en wel. Een toegankelijk en aantrekkelijk boek waarmee ze laat zien dat van elk leven iets te maken valt. Geen zwaar beladen verhaal en zonder stilistisch moeilijk geneuzel.

Julia pakt haar koffer als haar partner voor de zoveelste keer vreemd is gegaan. Dan heeft ze geen woonruimte meer en bij de woningbouwvereniging wordt ze aangeklampt door een zekere Mario die een huis voor haar weet.
In dat huis heeft een oude vrouw gewoond mevrouw Smit die nu in coma in het  ziekenhuis ligt. Deze mevrouw ving allerlei vreemde mensen op die buiten de maatschappij stonden: een 7 jarig meisje dat mishandeld werd, een vluchteling, een kapster die haar salon aan huis heeft (en daar ook andere hand- en spandiensten verricht en een ernstig depressieve tuinman.
Julia moet ook nog mantelzorg verrichten in het ziekenhuis bij mevrouw Smit.
Eerst snapt Julia niet waar ze terecht is gekomen maar langzamerhand komen ze gezamenlijk tot een tijdelijke oplossing. Het boek is niet moeilijk beschreven, met alle ellende moet je nog lachten  
En tussendoor moet je ook lachen om allerlei instanties waar je in Nederland mee te maken krijgt zls er geestelijke of gezondheidsproblemen zijn.

Geen opmerkingen: