woensdag 2 augustus 2017

Een Portugese droom van Marieke Woudstra

Omslagfoto
In deze vakantieperiode is het altijd leuk om een boek over een vakantieland te lezen. In dit geval Portugal. Het is het tweede deel over een stel (2e relatie) die in Portugal een huis gekocht hebben en olijven zijn gaan telen. Het eerste deel heet Thuis in Portugal Vol idealisme begonnen maar er zijn tegenslagen qua weer en erfgenamen die het huis opeisen. Er komen recepten  voorbij. de fado's van Portugal, de streek, de oude Portugese bewoners en hun gebruiken, een uitgebreide sfeerbeschrijving van Lissabon. Zonder meer een leuk boek over Portugal. Een beetje in de trant van ik vertrek.

foto van Boekhandel Binnert Overdiep.Marieke Woudstra (1960) groeide op in Friesland, waar haar zwerftochten door Oranjewoud de basis legden voor haar liefde voor de natuur. Als studente Portugees woonde Marieke een tijdlang op het platteland van Portugal.
Tegenwoordig combineert zij haar baan als zorgmanager in Nederland met het wonen en werken op het Portugese platteland.
In "Thuis in Portugal" beschrijft zij, op basis van haar eigen ervaringen, het leven van een vrouw die met haar nieuwe geliefde een Portugese droom verwezenlijkt, tegen de achtergrond van de cultuur, de sfeer en de realiteit van een (authentiek) Portugees dorp anno nu

Geen opmerkingen: