maandag 11 januari 2016

Een man uit de krant van Wim Duijst

Een man uit de krant
Wim Duijst (1953) groeide op in Spakenburg als jongste en enige zoon in een gezin van vier kinderen. Zijn vader was visser op het IJsselmeer, maar werd na de drooglegging van Zuidelijk Flevoland havenarbeider in Amsterdam. Zijn moeder bestierde het huishouden.
Na de middelbare school bezocht hij de pedagogische academie in Utrecht. Hij werkte als leraar in achtereenvolgens Hilversum, Gouda, Nieuwegein en Woerden. Van 1985 tot 1990 volgde hij een opleiding aan Schrijversvakschool 't Colofon in Amsterdam, waar hij les kreeg van ondermeer Hannes Meinkema, Arie van den Berg en Louis Ferron.  Hij debuteerde in 1994 bij uitgeverij De Geus met De fascinatie.
Wim Duijst werkt full-time als schrijver. Hij woont in Utrecht.(Bron: http://www.wimduijst.nl/)

Een op ware gegevens bestaande roman over een (geheime)   familiegebeurtenis in Bunschoten, die jaren na data nog verregaande gevolgen heeft.  Het verhaal speelt in 1972 en de hoofdpersoon Antonia van 39 jaar woont samen met haar oude moeder en zwakzinnige zus. Zij wil loskomen van deze twee en reageert op een contactadvertentie. Als zij met deze man wil gaan trouwen wordt zij door haar moeder en zus gedwarsboomd. En wat is er met haar vader in het verleden gebeurd? Waarom wordt daar zo geheimzinnig overgedaan?
Lukt het Antonia om deze relatie aan te gaan? Het boek heeft een verrassende afloop. Geschikt voor een grote doelgroep. Het leest gemakkelijk.Auteur: Wim Duijst
Titel: Een man uit de krant
Uitgeverij: Marmer
Jaar van uitgave: 2015
Blz: 333
Isbn: 978-94-606-8184-4 (ms)

Geen opmerkingen: