woensdag 10 september 2014

Moord op de boekverkoopster van Frank Westerman

Kun je je lot tegemoet lezen?

Aan de hand van titels van romans en non-fictie probeert de schrijver de moord op de boekenverkoopster uit Wageningen Marian, te analyseren.

Een intelligente vrouw stort zich in een liefdesaffaire om aandacht en liefde te krijgen.  Deze Marokkaanse man trouwt met haar profiteert van al haar geld en wordt enige erfgenaam en vergiftigt haar tenslotte.

Via collega's en vrienden krijgen we een beeld van Marianne. En de boeken die  als een rode draad door haar leven hebben gespeeld. Kun je inderdaad je lot tegemoet lezen?

Iedereen die haar kende zag in verbijstering de metamorfose van de belezen, eigenzinnige Marian. Hoe zij in augustus 2006,  54 jaar oud, een Marokkaan van de leestafel in haar winkel plukt. Ze neemt hem in huis, huwt hem, maakt hem tot enig erfgenaam en verkoopt de boekhandel om samen met ‘haar woestijnprins’ van het leven te gaan genieten. Ondertussen druppelt hij muizenbestrijdingsmiddel in haar Beerenburg, van oktober 2011 tot aan haar dood, zeven maanden later.Auteur: Frank Westerman
Titel; De moord op de boekverkoopster
Uitgeverij: Fosfor
Jaar van uitgave: 2014
Isbn: 9789462250413 (ms)

Geen opmerkingen: