donderdag 31 januari 2013

Zeg dat het je spijt van Michael Robotham

Super spannende thriller van de Australische journalist Michael Robotham (1960). Eerder schreef hij onder meer Gebroken, Boetedoening, Vuurvast en de Afrekening. 

Twee 15 jarige vriendinnen verdwijnen na een feestdag in het dorp. Drie jaar later wordt er tijdens een sneeuwstorm in het dorp een echtpaar vermoord in de afgelegen boerderij waar een van de 2 meisjes woonde. Een verwarde jongen wordt opgepakt. Hij is duidelijk aanwezig geweest in de boerderij. Wat volgt is een heel spannende ontknoping met hulp van psycholoog Joe O'Loughlin.

Spannendste boek dat ik de afgelopen maanden las! (yg). Een aanrader voor de thriller liefhebber.

Recensie van crimezone:

"Robotham is een zeer vakkundige schrijver. Een goede verteller, zijn hoofdfiguren zijn sympathiek en hij weet andere personages snel en aannemelijk neer te zetten. Maar zijn grootste kracht is de intrige. Zoals Robotham kan geen enkele andere auteur je zo ongenadig op het verkeerde been zetten. In Zeg dat het je spijt is niemand vrij van schuld, iedereen lijkt schuldig aan iets. O’Loughlin moet hoofdzaken van bijzaken scheiden. Meerdere personages blijken plausibele verdachten van de moord, maar wie is de moordenaar? Ondanks de zijsporen en red herrings houdt Robotham de lezer goed op koers. En hij weet continu de spanning weer op te laten lopen. Veel lof voor Robotham. Hij schrijft spanning zoals spanning moet zijn. Het is echter de intrige die Zeg dat het je spijt beter dan goed maakt". 


Titel: Zeg dat het je spijt

Auteur: Michael Robotham
Uitgever: Cargo
Jaar van Uitgave: 2012
blz. 450

Geen opmerkingen: