dinsdag 28 juni 2011

Auteur "Suzanne Vermeer" overleden


Schrijver Paul Goeken is vorige week overleden. Onder het pseudoniem Suzanne Vermeer was hij één van de succesvolste thrillerauteurs van de afgelopen jaren.

Goeken publiceerde verschillende thrillers onder zijn eigen naam. Toen hij met het boek 'All Inclusive' een andere weg insloeg, werd door de uitgever besloten dat hij een pseudoniem zou krijgen.

In 'All Inclusive' stelde de schrijver de misstanden in de vakantiewereld aan de kaak. Steven Maat van A.W. Bruna Uitgevers: "Het verhaal was te goed om te laten liggen. We wisten zeker dat we veel lezers zouden aanspreken, maar het was een heel ander verhaal dan Pauls eerdere thrillers. Het boek onder zijn eigen naam uitgeven, was daarom eigenlijk geen optie."

De hoofdredacteur van Crimezone.nl, Sander Verheijen, was net als de uitgever wel op de hoogte van Goekens geheim. Na zijn dood besloten ze samen om bekend te maken wie Suzanne Vermeer was. "Iedereen mag weten dat Paul meer was dan de auteur van de vijf thrillers die hij onder zijn eigen naam publiceerde", zegt Verheijen.

De Paul Goeken bibliografie
2002 Hammerhead
2003 Dodelijke stijging
2004 Camouflage
2005 De orde
2006 All inclusive (Suzanne Vermeer)
2007 De vlucht (Suzanne Vermeer)
Spaanse furie
2008 De oversteek
Zomertijd (Suzanne Vermeer)
2009 Cruise (Suzanne Vermeer)
2010 Après-ski (Suzanne Vermeer)
De suite (Suzanne Vermeer)
2011 Zwarte piste (Suzanne Vermeer)
Bella Italia (Suzanne Vermeer)
2012 Noorderlicht (Suzanne Vermeer, verschijnt waarschijnlijk in januari 2012)

Bron: NOS Nieuws

Geen opmerkingen: