dinsdag 28 juni 2011

BLoedschande van Sharon Bolton


De twaalfjarige Tom Fletcher en zijn familie zijn net naar een kleine plaats verhuisd waar ze vlak naast de begraafplaats zijn gaan wonen. De problemen beginnen als Tom een mysterieus meisje in de buurt van de kerk en de begraafplaats ziet dwalen...

Psychologe Evi Oliver probeert een getraumatiseerde jonge vrouw te helpen van wie de dochter is verdwenen. De vrouw is ervan overtuigd dat het meisje nog in leven is, maar ze moet omgekomen zijn in de brand die hun huis heeft verwoest.

Harry Laycock tenslotte is de nieuwe pastoor. Hij maakt snel contact met de inwoners, maar toch gebeuren er rond de kerk rare dingen waardoor hij misschien wel niet zo welkom is als ze hem doen geloven. Hij begint te geloven dat deze plaats een verschrikkelijk geheim te verbergen heeft.

Het spookt in Heptonclough, het dorpje in het noorden van Engeland waar het verhaal zich afspeelt, en niet zo’n klein beetje ook. Sommige mensen horen stemmen, andere zien geesten en wat het ergste is: de spoken van Heptonclough blijken bijzonder moorddadig te zijn. Ze hebben het vooral op kleine meisjes gemunt. Drie zijn er in de loop der jaren al op vrijwel dezelfde manier gestorven: ze vielen van grote hoogte in de kerk op de stenen vloer te pletter. En nu lijken de spoken het gemunt te hebben op de driejarige Millie, de jongste dochter van het gezin Fletcher, dat kort geleden in het dorp is komen wonen.

De roman Bloedschande van Sharon Bolton was genomineerd voor de Gold Dagger Award 2010, de belangrijkste prijs voor thrillers in de VS en Engeland. Ze won hem niet, dat deed Belinda Bauer met Rusteloos land. Ik vond het een superspannend boek dat ik maar moeilijk weg kon leggen. De sfeer van het stadje waar het verhaal zich afspeelt is ronduit beklemmend. Kijkt u naar de boektrailer en krijg een indruk van het verhaal.Titel : Bloedschande
Auteur: Sharon Bolton
UItgever: A.W. Bruna
Jaar van uitgave: 2011
Blz. 367

Geen opmerkingen: