zaterdag 19 maart 2011

Schijngestalten en in vreemde handen van Corine Hartman‘Het is heerlijk om in de huid te kruipen van een personage en mijn fantasie te laten gaan...’

Voor zover Corine Hartman zich herinnert, heeft haar passie voor woord en beeld, voor schrijven en tekenen, altijd bestaan. Verhalen verzinnen was één van haar favoriete bezigheden en al snel las ze alles wat los en vast zat, waaronder de boeken van Agatha Christie. George Orwells 1984 maakte grote indruk, evenals de verhalen van Edgar Allan Poe.
Na enkele banen in de reclame is ze in 1994 gestart met een eigen reclamebureau. In 2000 is ze de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gaan volgen. Eind 2004 studeerde ze af, met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven.
In maart 2007 debuteerde ze met ‘Schone kunsten’ en vanaf dat moment is ze full-time auteur.

In de bibliotheek is er steeds vraag naar de meest bekende vrouwelijke thrillerschrijfsters (Noort, Verhoef, Vlugt, Dijkzeul) Maar ik vind dat wij onze leners ook attent moeten maken op Corine Hartman.Beide romans die ik zojuist gelezen heb spelen zich af in Italie.

Schijngestalten speelt zich af in Florence.
Anne den Hartogh (32) en haar zus Stefanie zijn door hun in Florence wonende ouders uitgenodigd om in Italië de 65e verjaardag van hun vader te vieren. Deze doet baanbrekend onderzoek naar MS, de ziekte waaraan hun moeder al 32 jaar, nu in een vergevorderd stadium lijdt. Tijdens het feest dat vaders chef, de minister van gezondheid, geeft in een kasteel in Rufina, ziet Anne toevallig een lijk in een kamer en wordt neergeslagen.
Later vertellen haar vader, zijn directe collega en hun chef duidelijke leugens als ze vraagt wat er is gebeurd en ziet ze een artikel dat het MS-remmende virus noemt dat haar vader heeft ontdekt. Dan kan ze niet anders dan zoeken naar de waarheid.
Het boek ivan begin tot einde spannend en heeft een verrassende ontknoping.
Auteur: Corine Hartman
Titel: Schijngestalten
Uitgeverij:Karakter
Jaar van uitgave: 2010
Blz: 319 blz.
Isbn: 9789061125884 (ms)

Het boek In vreemde handen speelt zich af in Toscane.
Als Diana en haar man Robbert in een televisieshow 500.000 euro winnen, kunnen ze hun droom, een hotel in Toscane beginnen, realiseren. Robbert zegt zijn baan als geschiedenisleraar op, hun opstandige tienerdochter gaat met tegenzin mee. Diana hoopt haar verleden achter zich te laten: een brief die ze pas kreeg, bracht de traumatische gebeurtenis terug die op haar zeventiende alles veranderde en waarover ze nooit met Robbert durfde praten. In Toscane doet iemand zijn uiterste best hen te verjagen: hun introductiefeest wordt verstoord, er wordt brand gesticht, de hond wordt aangevallen. Dit eindigt in een drama dat Robbert het leven kost, maar haar in contact brengt met haar verleden zodat ze teruggaat naar Nederland
Auteur: Corine Hartman
Titel: In vreemde handen
Uitgeverij: Karakter
Jaar van uitgave:2009
Blz: 319 blz
Isbn: 9789061125792 (ms)

Geen opmerkingen: