zaterdag 26 februari 2011

Vrouwenvanger van Mariette Haveman


Boek over een commune in het Oosten van Nederland in de jaren zeventig aan de grens bij Duitsland.Er is weinig contact met de buitenwereld en dat is een voedingsbodem voor narigheid.De schrijfster is kunsthistorica en redacteur van het tijdschrift Kunstschrift.Uit het boek blijkt de liefde van de schrijfster voor het landschap.
Het verhaal wordt verteld door Lola, die aanvankelijk gelukkig met haar ouders in een groot herenhuis woont. Dan komt er een ander gezin, Markus Romeyn met vrouw en zoon bij hen wonen. En langzamerhand blijkt Markus, naast idealist een echte dictator te zijn, die het gezin uit elkaar drijft en alleen maar ongeluk brengt.Het alternatieve denken en leven leidt tot vernietiging.
Boek waar je niet vrolijk van wordt.
De vrouwenvanger is een onderhoudend verhaal van een jong meisje dat verstrikt raakt in discussies over verschillen in levenswijze en moraal van twee families en zich afvraagt welke manier van leven de juiste is. Het geeft een beeld van de moeilijkheden en benarde situaties waarin kinderen verzeild kunnen raken als ze tussen twee culturen opgroeien. Dankzij Havemans ongecompliceerde manier van vertellen word je een ongewoon gezin binnengesleept en maak je van dichtbij mee hoe het geweest moet zijn om in de jaren 70 in een commune te leven (Bron: recensieweb)
Auteur: Mariette Havemna
Titel: De vrouwenvanger
Uitgeverij: Cossee
Jaar van uitgave: 2010
Blz: 255
Isbn: 9789059367470 (ms)

Verslag van dit boek bij vproboeken

Geen opmerkingen: