vrijdag 27 augustus 2010

Mama Tandoori van Ernest van der Kwast


Heerlijk humoristisch dit boek van Ernest van der Kwast. van der Kwast werd geboren in Bombay en publiceerde eerder onder pseudoniemenen Yusef el Halal en Sieger Sloot. is zijn vierde boek.

Mama Tandoori is het geromantiseerde verhaal van de Indiase moeder van Ernest van der Kwast. Ze leeft bij het motto ‘Gratis is goed’ en heeft altijd een deegroller op zak. Ook de rest van de familie is een bont gezelschap. Uncle Sharma speelde als Bollywoodster in meer dan tweehonderd films en tante Jasleen was ooit de grote atletiekbelofte van India. Zonder schroom vertelt de schrijver over de levenswandel van zijn onalledaagse familieleden, wier voetstappen nog lang in de oren van de lezer zullen naklinken.

Geweldig humoristisch boek. Ik heb een aantal malen hardop moeten lachen om de scenes die van der Kwast beschrijft. Zo is het "gratis is goed" hoofdstuk geweldig om te lezen maar ook de scenes waarop beschreven wordt hoe de vader van het gezin niet thuis mag werken. Als hij dan op het toilet gaat zitten om medische artikelen te kunnen lezen dan staat moeder voor de deur. Te ruiken, te snuffelen en, bij buitenkomst van vader uit het toilet, staat hem een fouilleersessie te wachten.
Lezen dit boek!

De moeder van van der Kwast geeft als kwalificatie aan het boek mee: "Mama Tandoori is frictie".

Uitgever: Nijgh en van Ditmar, april 2010
214 pagina's
ISBN: 9789038893204 (yg)

Geen opmerkingen: