vrijdag 31 mei 2019

Nachtouders van Saskia de Coster

Afbeeldingsresultaat voor saskia de coster

Saskia De Coster (Leuven, 1976) schrijft al bijna haar hele leven en begin volgend jaar verschijnt bij Das Mag haar tiende roman, Nachtouders. Naast het schrijven van romans, houdt De Coster zich bezig met verschillende vormen van beeldende kunst en ging ze ook samenwerkingen aan met verschillende muzikanten zoals Amatorski en Deze Mona.

Saskia en Juli gaan met hun zoontje van één jaar naar een Canadees hippie-eiland. Daar groeide Karl op, de biologische vader van het jongetje. Ze komen terecht in een wifiloze wereld waar de natuur de wetten dicteert en waar de eilandbewoners een pijnlijk geheim over Karl delen
Nachtouders - Boek Saskia de Coster (ISBN: 9492478676)
Op het eiland komt Saskia achter een geheim over Karl. Haar verhouding met Julie wordt op de proef gesteld. En  kun je wel een  "echte" moeder zijn als je het kind niet gedragen hebt.

Autobiografisch boek van Saskia de Coster die zelf met haar ouders gebroken heeft. Is ook een boek wat geschikt is voor leesclubs. En er is een uitgebreid interview met Saskia de Coster via podcast te luisteren.

Een niet-biologische moeder? ‘Dat is net zoiets als een natte woestijn of een droge zee’, schrijft Saskia De Coster in haar autobiografische roman ‘Nachtouders’. Zij is er zelf een, haar vriendin droeg hun zoon in haar buik. De Coster worstelde enorm met haar rol.

Geen opmerkingen: