donderdag 4 oktober 2012

Maar buiten is het feest van Arthur Japin


Afgelopen zondag Arthur Japin gezien bij Eva Jinek (30 september) Roman met mooi taalgebruik, heel ritmisch, dat zijn we van Japin gewend.
Thema over incest door een stiefvader,. Over veilig zijn in een gezin. (p.115-116 )Wat kan er allemaal gebeuren in een gezin? Een stiefvader die gaten boort om zijn stiefdochters te kunnen zien in slaapkamers en badkamer en wc. Spiegels ophangt om ze te kunnen observeren. Ze mee de Doka inneemt om ze te betasten.
De slachtoffers kunnen niet bij hun moeder terecht en voelen zich niet veilig.
Pas als de hoofdpersoon volwassen is en  voor haar nichtje moet gaan zorgen en deze  voor de rechtbank uit de handen van de stiefvader moet houden durft  de bekende zangeres haar verleden openbaar te maken.
Er zijn maar weinig plekken waar je niets kan overkomen. Wij hebben dat al jong geleerd. Helemaal veilig ben je of weggeborgen in het donker, zodat geen mens je kan zien, of in het volle licht van schijnwerpers, waar niemand je kan missen. Dit is een fictieverhaal gebaseerd op het leven van Karin Bloemen.
Een succesvolle zangeres zet haar privacy op het spel wanneer zij een meisje wil redden uit de handen van een verkrachter.
Auteur: Arthur Japin
Titel: Maar buiten is het feest
Uitgeverij: Arbeiderspers
Jaar van uitgave: 2012
Blz; 311
isbn: 9789029584920(ms)

Geen opmerkingen: