dinsdag 7 mei 2019

De reizigers van Eleanor Limprecht

Sarah en haar kleindochter Hannah maken een cruise van Californië naar Australië. Sarah keert terug naar haar geboorteland, waar ze niet meer is geweest sinds ze in 1945 aan boord stapte van de USS Mariposa. Samen met vele andere oorlogsbruiden stak zij dat jaar de Stille Oceaan over, om te worden herenigd met de Amerikaanse soldaten waarmee zij tijdens de oorlog trouwden.

De reizigersDe bejaarde Sarah gaat vanuit Amerika samen met haar kleindochter twintiger op een cruise naar Australie. Sarah was een oorlogsbruid. In 1945 is ze getrouwd met een Amerikaan die daar gelegerd was. Ze trouwde na een korte ontmoeting en na de oorlog moest ze met een schip met oorlogsbruiden naar Amerika naar haar echtgenoot die ze eindelijk helemaal niet kende.
Toch weet ze daar te overleven en ontmoet een nieuwe liefde. Na  de dood van haar man gaat ze nu met kleindochter terug naar haar roots. Maar vindt ze daar wat ze in haar herinneringen heeft achtergelaten?

Haar kleindochter is verpleegster in opleiding en heeft anorexia. Deze verhaallijnen lopen door elkaar. Mooi en goed beeld van oorlogsbruiden. Via het verhaal van oma aan haar kleindochter komt de lezer te weten hoe haar leven is verlopen.
Beide vrouwen zin zoekende en zijn open naar elkaar toe. Prachtig boek dat makkelijk leest.

Geen opmerkingen: