maandag 21 maart 2016

Broer van Esther Gerritsen

Afbeelding voor het nieuwsresultaatBroer540Het Boekenweekgeschenk 2016 gaat over familieverhoudingen. En is geschreven door Esther Gerritsen.
Gerritsen groeide op in de plaats Gendt bij Nijmegen en studeerde Dramaschrijven en Literaire vorming aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
In oktober 2014 verscheen haar roman Roxy. Gerritsen is columniste voor de VPRO Gids.

Als Olivia, zakenvrouw, welgesteld, gezin met 2 zonen op een ochtend gebeld wordt door haar haar broer Marcus wordt haar leven op de kop gezet.
Zij heeft haar broer  een tiental jaren niet gezien. Op die bewuste dag vertelt hij dat zijn been geamputeerd moet worden en dan blijkt hoe sterk familiebanden zijn. Olivia probeert alles voor haar broer te doen, neemt hem zelfs in huis. Er wordt teruggegrepen op hun beider jeugd en het leven waarin zij nu staan. Olivia wordt heel erg geconfronteerd met haar eigen leven. Hoe verschillend dit leven ook is er bestaat een band en het loopt verrassend af. Ook de man Gerard en de beide zoons en het bedrijf waar Olivia werkt spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Boek waarbij je afvraagt wie wie helpt.
Auteur: Esther Gerritsen
Titel: Broer
Uitgeverij: CPNB
Jaar van uitgave: 2016
Blz: 95
ISBN: 989059653603 (ms)

Geen opmerkingen: