vrijdag 5 februari 2016

Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben

Inge van der Krabben is in 1972 geboren te ‘s Hertogenbosch, groeide op in de Bommelerwaard en verhuisde naar Utrecht waar zij Algemene Letteren studeerde. Daar woont zij nog met haar twee kinderen. Zij debuteerde in 2015 met de roman ‘Tot waar we kijken kunnen’ bij Ambo|Anthos en werkt hard aan haar tweede roman.

Tot waar we kijken kunnen - Inge van der KrabbenInge van der KrabbenJanne een dertiger staat op het punt een burn-out te krijgen. Ze kan in deze hectische maatschappij niet aan alle verwachtingen voldoen in haar werk en ook niet in haar persoonlijk leven. Zij heeft een moeilijke relatie met haar moeder.De moeder is overbezorgd en wil alles regelen voor haar volwassen dochter. Janne gaat in therapie en wil daar aan werken en dan wordt bij moeder Dina  alvleeskanker vastgesteld in een vergevorderd stadium. Uiteindelijk tijdens het sterfbed komen moeder en dochter dichter bij elkaar.
"En het is zo heerlijk de momenten die we samen delen. Dan voel ik mij als een koning zo rijk en heb je gelijk als je zegt dat ik op je lijk, wanneer mijn gezicht oplicht in de late zomerzon. We zien elkaar tot waar we kijken kunnen" (p.232)
Auteur: Inge van der Krabben
Titel:Tot waar we kijken kunnen
Uitgeverij: Amboanthos
Jaar van uitgave: 2015
Blz: 240 blz
Isbn: 9789026331411 (ms)
Geen opmerkingen: