vrijdag 13 februari 2015

De boekhandelaar van Chris Ceustermans

Als ik  bij de nieuwe boeken een boek zie dat  over boeken of iets dat daarmee te maken heeft gaat  wil ik het graag lezen zo ook dit boek over de boekhandelaar.
Het thema vond ik knap gevonden. Een man ontdekt na het verongelukken van zijn vrouw via de mail dat zij  een mailwisseling  had met een boekhandelaar. De boekhandelaar weet niet dat zij is overleden. De man gaat nu onder haar naam  mailen en hij maakt contact met de boekhandelaar en samen gaan zij een boekhandel inrichten, zoals zijn vrouw van plan was geweest. Bovendien staat de oude boekwinkel in een straat waar de vader van Johan, die projectontwikkelaar is, alles wil slopen.Kun je contact hebben met de minnaar van je vrouw?  Toch wil hij de droom van zijn vrouw waarmaken en steekt geld in de boekenzaak.Maar uiteindelijk moet hij toch vertellen dat Anne dood is.

Chris Ceustermans is een jonge veertiger die ooit van zijn pen leefde als journalist bij onder meer 'De Morgen'. In die periode publiceerde hij korte verhalen en gedichten. Hij trad tevens op tijdens een van de eerste edities van De Nachten in Antwerpen. Na andere wegen verkend te hebben, keert hij terug naar zijn oude liefde: de literatuur. Hij is niet gezegend met een nageslacht dus heeft hij alle tijd om te schrijven.

Ik vond het thema  driehoeksverhouding op een aparte manier uitgewerkt mooie verwijzingen naar boeken en boektitels. Maar het gehele boek was me toch een beetje te langdradig. Graag reacties als iemand dit boek ook gelezen heeft. 

De boekhandelaar / Chris Ceustermans
Antwerpen : Manteau, september 2014
207 pagina's ; 22 cm
9789022329870 (ms)

Geen opmerkingen: