maandag 23 juni 2014

Rafael van Christine Otten

De Brabantse kapster Winny en de Tunesier Nizar worden verliefd en krijgen een relatie. Als ze samen in Tunesie  net getrouwd en zwanger zijn dan breekt de Jasmijnrevolutie uit en is het oorlog.
Winny keert terug naar Nederland  om te bevallen. Nizar vlucth naar Europa op een boot en wordt gevangen genomen. Winny probeert hem daar weg te krijgen , gaat naar de gevangenis zwanger en wel met alle risico's.
Mooi liefdesverhaal, beeld van de Jasmijnrevolutie, immigranten en gevangenissen op Lampedusa

Prachtige documentaire bij Kruispunt
 25442514 (ms)


Rafael is het waargebeurde verhaal van Winny Methorst en Nizar Khemiri die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een actueel beoek over grenzen, dromen, wilskracht en liefde, die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt.

De Brabantse Winny en de Tunesier Nizar worden op elkaar verliefd op het eiland Kos. Ze trouwen en gaan in Tunesie wonen. Dan breekt de Jasmijnrevolutie uit en is de oorlog vlakbij.
Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa haar grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Nizar wil bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen.
Beelden die we allemaal kennen van tv. De vluchtelingen die vanuit Noord-Afrika in vaak gammele bootjes de oversteek wagen naar Lampedusa.

Een ontroerend verhaal (Yvonne).


 

Auteur: Christine Otten
Titel: Rafael
Uitgeverij: Atlas Contact
Jaar van uitgave: 2014
Blz: 219
isbn; 9789025442514 (ms)

Geen opmerkingen: