zondag 12 januari 2014

De poppenspeler van Camilia Grebe & Paul Leander-Engström

In de aanloop naar de Olympische winterspelen in Rusland las ik deze nieuwe thriller van het duo Grebe en Leander-Engström. 
Het boek is het eerste deel in de Moskou Noir-trilogie.
Het boek bevestigt mijn beeld van een Rusland waarin de elite corrupt en terreur aan de orde van de dag is. Volgens de website Crimezone,  en die ervaring had ik zelf ook, grijpt het boek je vast en laat je niet meer los.

Onderstaand een deel van de Crimezone (4*)  recensie van het boek : 


"De Zweedse zakenman Tom Blixen verhuisde jaren geleden naar Moskou om zijn traumatische ervaringen in Zweden te vergeten. Hij werkt voor een grote bank, waar hij zijn dagen slijt zonder echt passievol te zijn. Als hij dan de opdracht krijgt om misschien wel de grootste deal in de geschiedenis van de Russische economie te begeleiden, wordt Toms interesse gewekt: hij ziet zichzelf al in de kranten staan. Eindelijk lijkt het geluk hem toe te lachen.De meevaller blijkt echter addertjes onder het gras te hebben. Tom is al snel verwikkeld in een belangenconflict als blijkt dat zijn beste vriend aandelen heeft die Toms cliënt wil hebben. De zaken slaan om van begeleiding naar geweld, corruptie en samenzweringen. Wie is te vertrouwen? En wie zit achter welke aanval? Is Tom zelf nog wel veilig?"

Camilla Grebe (1968) is succesvol ondernemer en bekleedde verschillende topfuncties in de zakenwereld. Zij schreef al eerder thrillers met haar zus Åsa Träff.
Paul Leander-Engström (1966) heeft de Russische zakenwereld van binnenuit leren kennen. Als Zweedse expat leverde hij een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de Russische financiële markt.Titel: De poppenspeler
Auteurs: Camilia Grebe & Paul Leander-Engström
Uitgever: Anthos

Jaar van uitgave: 2013
Blz. 352 (yg) Geen opmerkingen: