donderdag 14 januari 2010

Zonder noorden komt niemand thuis van Nelleke Noordervliet


Zonder noorden komt niemand thuis is de nieuwste roman van Nelleke Noordervliet. Alle bekende thema's van haar werk passeren de revue: het verleden, de geschiedenis, de levensvragen en een buitenlandse setting.

Als de moordenaar van zijn vrouw Suzanne zijn straf heeft uitgediend en wordt vrijgelaten, vertrekt de journalist Robert Andersen naar de Canadese westkust. De gedachte dat hij in Nederland de moordenaar van zijn vrouw kan tegenkomen vindt hij onverdraaglijk. Via internet heeft hij een huis gehuurd. Eenmaal ter plaatse komt hij erachter dat de eigenaresse ervan twee jaar tevoren niet is teruggekeerd van een wandeling. Deels gedreven door professionele nieuwsgierigheid deels door innerlijke onrust gaat Andersen op zoek naar het verhaal achter de verdwijning. Wie was Beverly Walker? Wat is er gebeurd? De dorpelingen hadden weinig met haar op. Door de ontrafeling van haar leven verandert Andersens visie op zijn eigen verleden, zijn huwelijk met Suzanne, en zijn toekomst.

'Wat ik heb willen schrijven is een boek over een man die in het reine moet komen met onze rechtsstaat, waar je met je hoofd achter staat, maar waar je – als je iets overkomt – met je hart zo moeilijk de consequenties van kunt aanvaarden.' Schrijfster Nelleke Noordervliet over haar nieuwe roman.

Het is een boek dat zeer gemakkelijk wegleest, mede dankzij de prachtige schrijfstijl van Noordervliet. Het boek is een aanrader!

Titel: Zonder noorden komt niemand thuis
Auteur: Nelleke Noordervliet
Uitgever: Augustus
Jaar van uitgave: 2009
ISBN: 9789045703091 (yg)

1 opmerking:

mediathecaris zei

Yvonne,

Ik heb dit boek ook gelezen. En het is zeker een aanrader voor onze leden.Mooie schrijfstijl en goed verhaal.


Mieke