zondag 5 juli 2009

Die laatste zomer van Tatiana de Rosnay

Na het prachtige boek " Haar naam was Sarah" gelezen te hebben was ik zeer benieuwd naar het nieuwste boek van Tatiana de Rosnay getiteld " Die laatste zomer".
Die laatste zomer vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de veertiger Antoine Rey. Antoine is gescheiden en diep ongelukkig. Hij houdt nog steeds van zijn vrouw en vindt het verschrikkelijk dat zij hem heeft verlaten voor een andere man. Hij mist het gezinsleven met zijn kinderen: 2 pubers en een 11 jarige zoon. Ook zijn werk als architect biedt hem geen uitdaging meer.

Antoine heeft een verrassingsweekend georganiseerd voor zijn zus die veertig wordt. Samen gaan zij naar het Franse eiland Noirmoutier, waar zij als kind vele vakanties doorbrachten met hun moeder en grootouders. Tot die laatste zomer......in 1973.
Destijds was Antoine 10 jaar, zus Melanie een paar jaar jonger.
Hun verblijf op het eiland brengt vergeten herinneringen aan hun vroeg gestorven moeder naar boven. Antoine is vastberaden te ontdekken waarom zijn moeder in de welgestelde familie Rey na haar dood is "doodgezwegen".

Die laatste zomer is een boeiende roman over (familie)relaties. Stukje bij beetje wordt de familiegeschiedenis ontrafeld. Het is een roman waarin liefde, relaties en de dood een hoofdrol spelen. Boeiend, maar minder ontroerend dan het verhaal van Sarah! Een lekkere roman voor de zomer.
Titel : Die laatste zomer
Auteur: Tatiana de Rosnay
Uitgever: Artemis & Co
Jaar van uitgave: 2009
ISBN: 9789047201113 (yg)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

"De laatste zomer" moge dan wat minder emotioneel zijn dan "Haar naam was Sara", maar het verhaal is minstens zo boeiend, herkenbaar en spannend. Het heeft me van de eerste tot de laatste bladzijde geboeid - de gescheiden man die moeite heeft definitief 'afstand' te nemen tot zijn ex (en vice versa), het opvoeden van pubers in deze tijd, de schildering van de sfeer in de 'oud geld kringen' van Parijs, etc. Zéér aan te bevelen

Anoniem zei

OP 10 JUNI VERSCHIJNT ER EEN NEDERLANDSE UITGAVE VAN HAAR EERSTE BOEK.
DE TITEL IS "KWETSBAAR" EN OOK DIT BELOOFD WEER EEN TOPPER TE ZIJN.
ALVAST VEEL LEESPLEZIER.

Anoniem zei

ontrafeld wel met een d dus niet met een t, graag. Denk aan "kofschip"

In Frankrijk kreeg dit boek de Prix des Lecteurs Sélection 2010 (titel: Boomerang)

Anoniem zei

Dit belooft, ook met een t graag!
"Dit belooft weer een topper te zijn."