donderdag 12 maart 2009

Zoals dat gaat met wonderen van Arthur JapinArthur Japin gaf op 11 maart in een uitverkochte zaal in de Groene Engel in Oss een lezing over zijn boeken. Hij is bekend geworden door het boek "De zwarte met het witte hart". Hij vertelde bijzonderheden over dit boek en over zijn laatste boek, "Zoals dat gaat met wonderen; dagboeken 2000-2007". Zo was duidelijk te merken dat hij ooit toneelspeelde.
Hierin schrijft hij over zijn leven als schrijver, zijn liefdes en over zijn reizen. Hij doet dit op zo'n manier, alsof je het zelf ook een beetje meemaakt. Hij ontmoet allerlei bekende mensen, zoals de moeder van president Poetin, Norman Mailer, Breyten Breytenbach en nog vele anderen. Ook schroomt hij niet zijn privéleven bloot te leggen. Hij leeft samen met zijn uitgever Lex Jansen en Benjamin Moser een Amerikaans auteur.De dagboeken zijn uitgegeven als nummer 267 van Privé-domein.
Hij komt in het boek naar voren als een sympathieke man. Overpeinzingen uit de romans blijken soms regelrecht uit zijn dagboeken te komen en liefhebbers van zijn werk zullen moeiteloos verbanden kunnen leggen met zijn persoonlijk leven.

Auteur: Arthur Japin
Titel: Zoals dat gaat met wonderen
Uitgever: De Arbeiderspers
Jaar van uitgave: 2008
ISBN: 978 9029566766(MW)

Geen opmerkingen: