woensdag 7 mei 2008

Sterrenjacht van Hella HaasseSpannend en makkelijk leesbaar boek dat leest als een avonturenroman en met sprookjesachtige elementen. Een journalist in de dertiger jaren heeft geen inspiratie voor zijn dagelijkse column en dan krijgt hij met sinterklaas een gedicht waarin hij op zoek moet naar zeven granaten sterren en maakt daarbij allerlei avonturen mee. Soms toevallige gebeurtenissen, hij ontmoet daarbij een meisje op wie hij verliefd wordt, een oudtante en nog meer individuen die het ook op de sterren gemunt hebben.. Een verhaal met een moraal.
Geld alleen maakt niet gelukkig, hebzucht van mensen ten koste van alles etc.
Dit boek werd door Hella Haasse onder het pseudoniem C.J. van der Sevensterre(dit is ook de naam van de hoofdpersoon) in 1949 als feulleton voor het Parool geschreven.
En werd door Hella Haasse in 2007 weer teruggevonden en toen voor het eerst als boek gepubliceerd.
Hella Haasse over dit boek: Ik ben verrast dat het als boek verschijnt en vind het eerlijk gezegd wel leuk. Ik ben erg benieuwd hoe lezers, die andersoortig werk van mij gewend zijn, erop gaan reageren


Auteur: Hella S. Haasse, C.J. van der Sevensterre
Titel: Sterrenjacht
Uitgeverij: Querido
Jaar van uitgave: 2007
ISBN: 9789021433288
(MS)

1 opmerking:

Blogels zei

Ik vond Sterrenjacht een heel aardig, beetje nostalgisch verhaal. Ook een aanrader voor scholieren denk ik, want makkelijk leesbaar en met spannende elementen. Maar ik vraag me af hoe docenten Nederlands er tegenaan kijken, is het geschikt voor een literatuurlijst in de bovenbouw van havo en vwo?