zondag 17 mei 2020

De bekentenis van Jessie Burton

De bekentenis (2019)PictureJessie Burton studeerde aan de universiteit van Oxford en de Royal Central School of Speech and Drama. Ze werkte zeven jaar als secretaresse en actrice in Londen.

In de bekentenis gaat een  vijfendertige jarige vrouw  Rose op zoek naar haar moeder die verdween toen zij een baby was. (2017/2018)
Van haar vader heeft ze te horen gekregen dat Constance Holden schrijfster van beroep de laatste vrouw was die haar nog heeft gezien.(1980)

De hoofdstukken spelen om en om in 19080 en 2018.
Makkelijk geschreven feelgood boek om tussendoor te lezen voor een groot lezerspubliek.

Korte inhoud: De bekentenis is een roman die gaat over liefde, familie, kunst en het vinden van geluk. Het verhaal is opgebouwd vanuit twee perspectieven, die van Elise in de jaren tachtig en die van Rose in het heden. Opvallend is dat auteur Jessie Burton het verhaal van Rose vanuit de ik-perspectief heeft geschreven, maar die van Elise juist vanuit de derde persoon. Als lezer krijg je dan ook snel een beter beeld van Rose, van haar gedachten en ook over hoe ongelukkig ze zich voelt in haar huidige relatie, baan en leven. Elise blijft daarentegen meer een mysterie en samen met Rose en Connie ontdekken we steeds meer over dit mysterieuze personage.
Boek heeft een prachtige kaft nodigt uit tot lezen.

Geen opmerkingen: