dinsdag 5 mei 2020

Viktor van Judith Fanto

Judith Fanto
Judith Fanto (l969) is jurist en publiceerde tal van artikelen in medische en juridische vakbladen, richtte Stichting Joods Apeldoorn op en stond aan de wieg van de glossy Eigen! De roman Viktor is haar debuut en is gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Viktor heeft echt bestaan. mooie recensie over dit boek.

In deze roman zitten twee verhaallijnen. Het ene gedeelte speelt in Wenen tussen 1914 en 1938. Een welgestelde joodse familie Rosenbaum waarbij Viktor een belangrijke rol speelt binnen de familie. Hij maakt geen studies af, is een rokkenjager maar uiteindelijk betekent hij veel voor de familie.
De broer van Viktor vlucht in de oorlog naar Vlaanderen en Geertje/Judith is een kleinkind van de broer van Viktor. Als zij in Nijmegen gaat studeren stort zij zich op haar Joodse afkomst waar altijd geheimzinnig over is gedaan en komt daarbij een groot familiegeheim te weten.

5 bladzijden met Joodse termen. Mooi boek over familiebanden, het jodendom, de oorlog en geheimen binnen families. Tevens speelt in deze roman de muziek van Mahler een belangrijke rol.
 
  

Geen opmerkingen: