maandag 30 maart 2015

De Nederlandse bruid van Jessica J.J.Lutz

De Nederlandse bruid

Jessica Lutz (Delft, 1962) is sinds 2003 correspondent in Turkije voor het NOS Journaal. In 2008 publiceerde ze Gezichten uit Istanbul - Verhalen uit en tussen twee continenten bij Conserve. In 2006 verscheen een verhaal van haar in de non-fictiebundel Tales from the Expat Harem, foreign women in modern Turkey, een bestseller zowel in Turkije als de Verenigde Staten.

De Nederlandse bruid gaat over het Nederlandse meisje Emma dat in Nederland tijdens haar studie een Koerdische Turk heeft leren kennen en daarmee trouwt en in Turkije gaat wonen.  Deze Turk heeft aanzien en ook zijn familie heeft dit en zijn vader was leider van de stam. De vader ligt op sterven en de zoon moet zijn taak overnemen. Dan is er nog een broer van de vader die dwars ligt en via dit verhaal komen we de rituelen van de Koerdische Turken in kleine dorpen te weten.
Emma probeert Nederlandse normen toe te passen maar dat wordt niet in dank afgenomen ook gaat dat ten koste van haar liefde en zelfs haar leven loopt gevaar.
Verhaal dat een inkijk geeft in een andere cultuur.

Titel :De Nederlandse bruid
Auteur : Jessica J.J.Lutz
UitgevƩrij: De Geus
Jaar van uitgave: 2014
Blz:284
Isbn:9789044532173(ms)


Geen opmerkingen: