dinsdag 24 maart 2015

In huis met een seriemoordenaar van Jan en Sanne Terlouw

In huis met een seriemoordenaar Jan & Sanne Terlouw
In 1967 werd Nederland opgeschrikt door de arrestatie van Hans van Z. Onder ongekende media-aandacht werd tijdens het ‘Moordproces van de Eeuw’ vastgesteld dat de 26-jarige Van Z. minstens drie moorden had gepleegd; een vierde moord was mislukt. Hij werd tot levenslang veroordeeld.
Deze charmeur kwam jarenlang bij het gezin Terlouw over de vloer, als geliefde van hun huurster. Dochter Sanne was nog jong, maar ze herinnert zich de man wel.
Jan Terlouw en Sanne Terlouw schreven een intrigerende roman over hun ervaringen met deze beruchte seriemoordenaar.

Ik wilde dit boek graag lezen maar ik moest er aan wennen dat de werkelijkheid en de fantasie door elkaar werden gehaald. Jan Terlouw heet in de roman Thijs en deze roman is hij voor de tweede keer getrouwd. Hans van Zon heet in het boek Hans van Manen.  Het geeft wel een mooi tijdsbeeld opkomst van D66 en  provotijd. Het is ook moeilijk om iemand die je eerst als vriend beschouwt, te moeten gaan wantrouwen.
Langzaamaan worden Jan Terlouw en zijn vrouw achterdochtig bepaalde verhalen kloppen helemaal niet, Hans fantaseert er op allerlei manieren op los. Hij steelt zelfs geld van Jan Terlouw en dat geven ze niet aan omdat ze hem niet in een kwaad daglicht willen stellen.Des te schrijnender is het als later blijkt dat hij zoveel moorden op zijn geweten heeft.Auteur: Jan en Sanne Terlouw
Titel: In huis met een seriemoordenaar
Uitgeverij:De Kring
Jaar van uitgave: 2015
Blz: 224
Isbn; 9789491567933 (ms)

Geen opmerkingen: