dinsdag 10 maart 2015

Wij van David Nicholls

David Nicholls(48)  werkte mee aan scripts voor diverse televisieseries, heeft ervaring in de theaterwereld en schreef bovenal tot nu toe vier romans, waarvan One Day (De eerste dag) de bekendste is. Wij is zijn nieuwste, waar hij zo’n vijf jaar de tijd voor nam. De roman combineert een goed geschreven verhaal met onderkoelde Britse humor en verrassende personages. 


Een familieroman waar ik meteen inzat. Douglas Petersen wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze hem wil verlaten. Hun zoon Albie gaat na de gaat na de zomer het huis uit om te studeren en zij vindt dat het de hoogste tijd is om te scheiden, nu hun ouderlijke taak erop zit.
Maar ze zouden nog een reis door Europa met hun zoon maken en ze besluiten dit toch door te laten  gaan en daarna een definitieve keuze te maken. Ze gaan kunst bekijken in Parijs, Amsterdam, Madrid, Barcelona Venetie en Florence. Alles loopt anders dan men verwacht had. Humoristisch, triest, pubergedrag, relaties etc. Een echte roadtrip waarbij het verleden van de drie hoofdpersonen in flashbacks voorbijkomt en men door de ogen van de man Douglas een beeld krijgt van het verleden en heden van dit gezin.
Tevens krijgen we een beeld van de steden en de musea  van de diverse hoofdsteden van Europa en de bezienswaardigheden die de toeristen daar in het algemeen gaan bezoeken. Een roadtrip door Europa.
Mustread besproken bij DWDD in januari 2015


Auteur: David Nicholls
Titel: Wij
Uitgeverij: De Boekerij
Jaar: 2015
Blz: 411
isbn: 9789022571354 (MS)

Geen opmerkingen: