maandag 9 juli 2012

Engeleneiland van Camilla Lackberg

Alles is weer aanwezig in deze Zweedse thriller: Spanning, familierelaties, verleden en heden met elkaar verweven en deze roman boeit van het begin tot het einde . Een aanrader dus.Inspecteur Patrick en natuurlijk zijn vrouw schrijfster Erica lossen de moord(en) weer op net als de voorgaande thrillers van Camilla Lackberg. In deze thriller speelt ook Herman Goring een rol.
Pasen 1974. Een familie verdwijnt van het eiland Valö zonder een spoor achter te laten. De eettafel is zelfs prachtig gedekt, maar iedereen is verdwenen. Iedereen behalve de één jaar oude dochter Ebba. Is het gezin slachtoffer van een misdrijf of is het vrijwillig weggegaan? Het raadsel is nooit opgelost…

Jaren later keert Ebba terug naar het eiland. Zij en haar man Mårten hebben hun zoontje van drie verloren. In een poging hun verdriet te overwinnen en verder te gaan met hun leven, willen ze Ebba’s ouderlijk huis renoveren en er een bed and breakfast openen. Ze zijn nog maar net begonnen met hun renovatiewerkzaamheden als iemand probeert brand te stichten. Wanneer ze een paar dagen later bij het openbreken van de vloer bloed aantreffen, lijkt het kwaad uit het verleden hen in te halen. Inspecteur Patrik Hedström en zijn collega’s onderzoeken de brand en verdiepen zich daarbij in de oude verdwijningszaak.

Auteur: Camilla Lackberg
Titel: Engeleneiland
Uitgeverij: Anthos
Jaar van uitgave: 2012
BLz; 415
Isbn: 9789041420138 (ms)
Genre: Buitenlandse spanning

Geen opmerkingen: