zaterdag 30 juni 2012

De vliegenvanger van RavelliVorig jaar werd dit boek op Manuscripta gepresenteerd  en  is nu al aan zijn vijfde druk toe.Het boek is gebaseerd op niet eerder gepubliceerde memoires van de monnik en kluizenaar Peter Waanders, ook genaamd Graaf Ravelli. Volgens de officiële versie had Rik Felderhof deze dagboeken jarenlang op zolder liggen, maar tot een paar jaar terug deed hij er niets mee. Inmiddels bestaat het vermoeden dat priester, kunsthistoricus en auteur Antoine Bodar de schrijver van het boek is – of was híj de hoeder van de ooit overgeleverde dagboeken?

Een biseksuele monnik van 87 overziet zijn leven, zijn jeugdliefde en buurmeisje Loes,zijn intrede in het klooster waar hij verliefd wordt op  een mede studiegenoot Andreas en beiden moeten het seminarie verlaten.
Hij vlucht naar het buitenland en maakt allerlei avonturen mee. In de 2e wereldoorlog valt hij in de handen van Nazi's en overleeft door het vangen van vliegen.
Na de oorlog zwerft hij door Italie, heeft allerlei avonturen met vrouwen. Maar uiteindelijk zoekt hij zijn jeugdliefdes Loes en Andreas weer op.
Dit verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Auteur: Ravelli
Titel: De vliegenvanger
Uitgeverij: TVF International
Jaarvan uitgave: 2011
Blz: 478
isbn: 9789081401210 (ms)

Geen opmerkingen: