woensdag 28 september 2011

Familieblues van Yvonne Kroonenberg


Psychologe Yvonne Kroonenberg (1950) heeft een boek geschreven over familiebanden en welke invloeden die hebben op je leven.
De familieblues: het besef dat je onlosmakelijk verbonden bent met je ouders, broers en zussen, hoe je ook over ze denkt. Sommige mensen zijn dol op hun familie: ze gaan naar alle verjaardagen, ze vallen elkaar nooit af. In andere families heerst een koele afstand.Boek dat je tot nadenken zet over je eigen familie en familiebanden.
Yvonne deed literatuuronderzoek over dit onderwerp en geeft tussendoor haar psychologische analyses. De praktijkvoorbeelden heeft ze via sociale media binnengekregen. Ook haar eigen (Joodse) familiebanden neemt zij onder de loep.
Het is desondanks geen zwaar maar toch humoristisch boek geworden en soms confronterend. Het is verdeeld in zestien hoofdstukken, waaronder moeders, vaders schoondochters, tantes, schoonmoeders, tweelingen, familievetes en patiënten.
Voor een ieder die (zijn eigen) familie beter wil leren kennen. Van familie kom je nooit af.
Samen met haar broer Philip (muziek) treedt Yvonne op in het land en geeft een beeld van haar familie en families in het algemeen.Auteur: Yvonne Kroonberg
Titel: de familieblues
Uitgeverij:Contact
Jaar van uitgave:2011
Blz:206
Isbn:9789025436827 (ms)

Geen opmerkingen: