donderdag 22 september 2011

De dag waarop ik Johannes Klein doodreed van Elle van RijnElle van Rijn sprak tijdens Manuscripta over haar nieuwe roman De Dag waarop ik Johannes Klein doodreed. Ze vertelde dat zij het verhaal ontleend had aan het verhaal van Godfried, de vader van een klasgenoot van een van haar kinderen. Hij verloor zijn grote liefde. van Rijn heeft het boek opgedragen aan Godfried.

Het verhaal in het boek speelt zich af op 1 dag, een meidag in 2010. Afwisselend en chronologisch in tijd gezien op exact hetzelfde moment worden de verhalen verteld van 3 personen.
Vanessa is een vrouw die ongewenst kinderloos is en hevig verlangt naar een kind.
Johan, de vader van Johannes heeft zijn grote liefde verloren. Hij is een man die worstelt met zijn schuldgevoelens en tenslotte is er Johannes, een tienjarige jongen die bij zijn opa woont omdat zijn vader veel op reis is. Johannes komt er op deze meidag achter dat zijn moeder niet in Amerika woont, zoals hem altijd is verteld, maar dat zij is overleden.

Het boek blijft boeiend. Door de schrijfstijl van van Rijn met de korte hoofdstukken van de afwisselende hoofdpersonen maakt dat je het verhaal wilt uitlezen. Hoe gaat het verder, wat is de ontknoping. Ik vertel er verder niets over, maar lees zelf!(yg).

Titel : De dag waarop ik Johannes Klein doodreed
Auteur: Elle van Rijn
Uitgever: Anthos
Jaar van uitgave: sept, 2011
Pagina's: 224

Elle van Rijn (1967) is bekend als schrijfster, columniste en actrice. Na haar debuut De tragische geschiedenis van mijn succes (2006), verschenen De hartbewaakster (2008) en Het vergeten gezicht (2010). De dag waarop ik Johannes Klein doodreed (2011) is haar nieuwste roman.

1 opmerking:

TBLmediatheek zei

Inderdaad een prachtig boek. Zit goed in elkaar. Verrassende afloop.Een aanrader!th