donderdag 28 november 2019

Pastorale van Stefan Enter

Een pastorale is een muziekstuk met herderlijk karakter, niet zozeer wat de vorm als wel wat de sfeer betreft. Die is ontspannen, rustig, op de wijze die aan het gemoedelijke landleven moet herinneren.
In dit boek maken we kennis met Oscar en Louise die op een vervallen landgoed wonen niet ver van een klein dorp dat uit twee delen bestaat een gereformeerd en een Moluks gedeelte.
Oscar zit in zijn voorlaatste schooljaar en Louise studeert en heeft twee jaar in de stad gewoond en ontworstelt zich uit haar geloof en Oscar maakt kennis met de Molukse gemeenschap.
Broer en zus zijn zoekende waar hoor je thuis en wat en hoe geloof je en welke invloed heeft het geloof op jouw leven.
Benauwde gereformeerde wereld waaruit men probeert te ontsnappen.
En Molukkers die na dertig jaar nog steeds terug willen naar hun land en zich in Nederland een buitenstaander voelen. Lees recensie in Volkskrant. Boek is zeker geschikt voor leeskringen.

Afbeeldingsresultaat voor stefan enterStephan Enter studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht zowel Nederlandse taal- en letterkunde als Keltische letterkunde en cultuur. Hij debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden, maar had voordien al twee romans en vijfentwintig verhalen geschreven die hij niet goed genoeg vond voor publicatie. Zijn werk oogst steevast lovende kritieken. Met de roman Grip (2011) brak Enter ook door bij het grote publiek. 

Geen opmerkingen: