woensdag 7 oktober 2015

Schaduwkant van Randy Susan Meyers

Randy Susan Meyers groeide op in New York, studeerde aan Berkeley en woont tegenwoordig met haar man in Boston. Voor zij ging schrijven werkte ze in de hulpverlening met daders en slachtoffers van huiselijk geweld. Van haar hand verschenen eerder de wereldwijde bestsellers Vleugellam (

Twee Amerikaanse zussen kampen hun hele leven met de gevolgen van het huiselijk geweld waarvan ze als kind getuige waren)
en Papieren kind (Noodgedwongen staat een jonge vrouw haar kind af voor adoptie, maar zij blijft zoeken naar een manier om een band te hebben met het kind.), waarvan in Nederland meer dan 40.000 exemplaren zijn verkocht.
 
"Ik wilde zo graag. Waardigheid. En gratie. Maar nu weet ik . Niet meer hoe. Het ongeluk. Was geen slag. van het lot. Het was ons huwelijk. De schaduwkant."  (P.368)

Maddy is maatschappelijk werkster en getrouwd met Ben een gevierde advocaat.  Ze hebben 3 kinderen een tienerdochter Emma en twee jongere kinderen  Caleb en Gracie

Het verhaal wordt afwisselend verteld door Maddy, Ben en hun veertienjarige dochter Emma.
Het huwelijk tussen Maddy en Ben gaat moeizaam. Ben is opvliegend van aard en Maddy heeft daar veel moeite mee. Tijdens een ruzie in de auto krijgen ze een auto ongeluk waarbij Maddy in coma raakt en blijvend letsel overhoudt.  Ben zit met een schuldgevoel en is bang dat hij als advocaat wordt aangeklaagd. De spraak van Maddy komt heel langzaam terug als ze na weken uit de coma ontwaakt maar dit legt een zware druk op Emma die zich verantwoordelijk voelt voor haar broertje en zusje en het huishouden op de rails probeert te houden.
Houdt dit huwelijk na al deze problemen stand?  Dit boek heeft een open einde. 

Auteur; Randy Susan Meyers
Titel: Schaduwkant
Uitgeverij: Ambo/Anthos 
jaar van uitgave: 2015
Blz: 384
Isbn:789026328930 (ms)


Geen opmerkingen: