vrijdag 4 oktober 2019

Liefde, als dat het is van Marijke Schermer

http://www.marijkeschermer.nl/wp-content/uploads/2012/12/marijke.jpg

Marijke Schermer is roman- en toneelschrijver. Haar toneelwerk werd door meerdere gezelschappen gespeeld en in verschillende talen vertaald. Juni 2019 verscheen de roman Liefde, als dat het is en schrijft NRC in de paginagrote recensie dat Schermer 'hard op weg een van de interessantste schrijvers van Nederland te worden.' Haar roman Noodweer stond in 2017 op de shortlist van de ECI literatuurprijs en werd verkocht aan Spanje, Zwitserland, Denemarken.

Afbeeldingsresultaat voor liefde als dat het isDit boek gaat over het thema echtscheiding. Het gaat over 6 personen.

Terri die weg gaat bij David. Hun 2 kinderen krista van 15 en Ally van 12 en de twee mensen waar mee ze een nieuwe verhouding hebben Sev en Lucas.De lezer gaat steeds mee in de geachten van een van de zes personen. Een speurtocht naar wat en hoe het moet: samenzijn, een individu zijn in het collectief van het gezin, leven buiten het normale.

Allerlei vormen van liefde komen via deze 6 personen aan bod: puberliefde, vriendschap, lust en genieten van het moment.

Na een huwelijk van 25 jaar zijn de beide partners veranderd. Ze denken elkaar te kennen. Maar desondanks hebben ze geheimen voor elkaar. En voor al Terri voelt zich niet gelukkig wil meer ruimte. 

In dit boek komt ook veel eten voor. David kookt  goed voor zijn kinderen. Sev kookt voor David. En Terri lukt het niet meer om te koken. Krista wil niet eten en Ally doet haar best om alles lekker te vinden wat haar vader kookt.

Misverstanden zijn er ook doordat dingen niet uitgesproken worden de lezer weet meer dan de personen van elkaar.

Terri verdenkt David dat hij haar chats heeft gelezen en verwijderd.Maar dat heeft Krista gedaan. 

Luister zelf naar de schrijfster over dit boek.

Prachtig boek waar een toneelstuk van gemaakt kan worden. Je ziet het zo voor je.

 

 

Geen opmerkingen: