zaterdag 12 oktober 2019

Mijn ware verhaal van Karin Bloemen

In deze biografie vertelt Karin Bloemen het jarenlange misbruik van haar stiefvader fotograaf Ben Kuijt.
Jarenlang is daar uit schaamte over gezwegen. Hij misbruikte zijn drie stiefdochters wat verregaande gevolgen heeft gehad voor hun verdere leven.
Het boek is voor zien van foto's van Karin en familie n het geeft goed weer hoe misbruik kan plaatsvinden onder dwang en onder het oog en dak van de moeder.
Alles wordt zeer gedetailleerd weergegeven.
Japin heeft eerder het leven van Karin Bloemen in de roman buiten is het feest.
Zie hieronder recensie uit 2012:

Afgelopen zondag Arthur Japin gezien bij Eva Jinek (30 september) Roman met mooi taalgebruik, heel ritmisch, dat zijn we van Japin gewend.
Thema over incest door een stiefvader,. Over veilig zijn in een gezin. (p.115-116 )Wat kan er allemaal gebeuren in een gezin? Een stiefvader die gaten boort om zijn stiefdochters te kunnen zien in slaapkamers en badkamer en wc. Spiegels ophangt om ze te kunnen observeren. Ze mee de Doka inneemt om ze te betasten.
De slachtoffers kunnen niet bij hun moeder terecht en voelen zich niet veilig.
Pas als de hoofdpersoon volwassen is en  voor haar nichtje moet gaan zorgen en deze  voor de rechtbank uit de handen van de stiefvader moet houden durft  de bekende zangeres haar verleden openbaar te maken.
Er zijn maar weinig plekken waar je niets kan overkomen. Wij hebben dat al jong geleerd. Helemaal veilig ben je of weggeborgen in het donker, zodat geen mens je kan zien, of in het volle licht van schijnwerpers, waar niemand je kan missen. Dit is een fictieverhaal gebaseerd op het leven van Karin Bloemen.
Een succesvolle zangeres zet haar privacy op het spel wanneer zij een meisje wil redden uit de handen van een verkrachter.

Geen opmerkingen: