zondag 27 oktober 2019

Uit het zuiden van Carine Crutzen

Afbeeldingsresultaat voor carine crutzenTopactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.

VoorkantIn deze autobiografische roman kijkt Carine terug op haar leven in het Limburgse, naar haar ouders, een depressieve  moeder die met een weduwnaar met zoon getrouwd was. En de moeilijkheden die zij met hem heeft gehad. Deze jongen werd tenslotte priester en had bijna geen contact meer met zijn ouders en zus. Zelf heeft ze ook een depressieve periode en beschrijft hoe die voelde.
Na de dood van haar ouders trekt zij zich terug in Vijlen en laat door middel van korte impressies haar leven aan zich voorbij komen. Jeugd, pesten op school, katholicisme, vriendjes, studies en de ziekten van de beide ouders en hoe daarbij de afstand vanuit het westen een belangrijke rol speelde.

Geen opmerkingen: