zondag 9 december 2018

Eclips van Suzan Hilhorst

Een eclips of verduistering is de bedekking van een ster door een ander hemellichaam.
In het dagelijks taalgebruik wordt onder een eclips meestal een zons- of maansverduistering verstaan.


Suzan Hilhorst debuteerde in 2017 met Sara en Liv, een autobiografisch verhaal over de ziekte en het overlijden van haar twee dochtertjes vlak na de geboorte. Eclips is haar romandebuut. Hilhorst schrijft ook gedichten, korte verhalen en columns, en ze is journalist en programmamaker. Daarnaast zet zij zich als ambassadeur in voor Stichting Metakids en Stille Levens.

Eclips - Suzan HilhorstIn deze roman spelen familiebanden en geheimen en  een belangrijke rol. Er lopen twee lijnen met twee hoofdpersonen door elkaar. Aan de ene kant Martijn die  voor zijn demente vader zorgt nadat zijn moeder is overleden en hij worstelt met het familiegeheim dat zijn leven heeft bepaald.. En  de andere hoofdpersoon is Sofie die op zoek is naar haar biologische oma Gloria en nadat zij haar gevonden heeft komen de levens van Martijn en Sofie op een verrassende manier bij elkaar in een open einde.
Mensen draaien net als planeten om elkaar heen en verduisteren elkaars leven. De zonsverduistering op 11 augustus  1999 speelt een belangrijke rol door het verhaal heen

Geen opmerkingen: