zondag 2 december 2018

Aswoensdag van Hanneke Hendrix

Afbeeldingsresultaat voor hanneke hendrixAfbeeldingsresultaat voor aswoensdag isbnIn Aswoensdag keert de hoofdpersoon Marit (eind dertig) na 15 jaar terug naar Limburg en naar haar moeder die zij al die tijd niet meer heeft gezien.
Moeder en dochter hebben altijd een moeilijke relatie gehad. Gedurende het verhaal komen we erachter waarom de moeder zo gehandeld heeft door een groot trauma uit haar verleden.
Nu is de moeder langzaam aan het dementeren en heeft zij de hulp van haar dochter nodig. De dochter blijft 17 dagen bij haar moeder tot aswoensdag. Het carnaval en de gebruiken en liedjes daarbij worden door de echte Limburgse schrijfster in deze roman verwerkt.
Tevens is de hoofdpersoon in behandeling om een kind te krijgen met Maarten. Omdat dat niet op de natuurlijke manier lukt brengt zij veel tijd in en bezoeken aan het ziekenhuis door. Dit heeft veel impact op de relatie en het dagelijkse leven. Deze behandelingen beheersen bijna alles. De schrijfster spreekt uit ervaring. En dat leidt tot recensies
Geen opmerkingen: