zaterdag 23 juni 2018

Ik kan er net niet bij van Sander Verheijen

ikkanernetnietbij-druk2Ontroerend boek door een man! met gevoel geschreven. Wanneer hij halverwege 30 is ontmoet hij zijn grote liefde en bij de eerste date wil zij weten of hij kinderen wil. Ze blijven bij elkaar maar dan lujkt het niet op de natuurlijke manier en met medische hulp worden zij zwanger van een tweeling. Twee jongetjes waarbij kort na de geboorte bij Willem een blijvend hersenletsel  wordt vastgesteld. Een jaar later blijkt Maurits het andere jongetje een ernstige vorm van autisme te hebben.
In korte getitelde hoofdstukjes beschrijft de vader de eerste 4 jaren van deze jongetjes en welke invloed dit heeft op de relatie van hem en Jip. Vol liefde geschreven en de liefde voor de jongetjes spat van de bladzijden af ondanks alle problemen waar ze tegenaan lopen.  Verheijen vertelt openhartig en zonder zichzelf te sparen over zijn persoonlijke ontdekkingstocht naar het vaderschap, over de tegenslagen die zijn jonge gezin treffen, over de toekomstdromen die in duigen vallen, maar ook over hoe ze knokken en relativeren en bovenal hoop houden. ‘Elke strohalm is er één. Elke strohalm is van ons.’
Afbeeldingsresultaat voor sander verheijen
Sander Verheijen (1974) is general manager en hoofdredacteur van Hebban.nl. Na jaren gewerkt te hebben als marketing- en communicatieprofessional bij o.a. Siemens en de ANWB, richtte hij in 2002 thrillersite Crimezone.nl op. In 2005 verkocht hij de site en werd hij als acquirerend redacteur bij uitgeverij Unieboek verantwoordelijk voor het thrillerfonds. In 2010 keerde Verheijen terug als hoofdredacteur bij Crimezone. Samen met Kim Moelands maakte Verheijen twee naslagwerken over het thrillergenre: Crimezone (2005, Ambo|Anthos) en Crimezone 2006 (2006, Uitgeverij Unieboek). 

Geen opmerkingen: