vrijdag 13 mei 2016

Alleen met de goden van Alex Boogers


Alexander (Alex) Boogers is geboren in Vlaardingen (l970)

Na zijn jeugd studeerde hij Nederlands recht en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het boeide hem kort, waarna hij enige tijd Nederlandse taal- en letterkunde, Indonesische talen, culturen en Oceanië studeerde.
Boogers stortte zich vervolgens op het schrijven, hetgeen resulteerde in bijdragen in Renaissance, Passionate Magazine en Esquire. Niet veel later debuteerde hij onder het pseudoniem M.L. Lee met Het Boek Estee (1999). Drie jaar later verscheen zijn 'echte' debuut, onder zijn eigen naam.

In alleen met de goden ziet een jongen van elf  in Rotterdam dat zijn stiefvader iemand die op bezoek komt vermoordt. Zijn stiefvader belandt in de gevangenis. Zijn moeder verzorgt hem niet goed. Hij wordt aan zijn lot overgelaten, zwerft op straat, wil graag bij zijn vader op bezoek  en komt langzamerhand te weten dat de vermoorde man zijn biologische vader was. Het verhaal speelt in  zwaksociaal mlieu in Rotterdam. De hoofdpersoon probeert met studie dit milieu te ontworstelen. Gaat studeren komt in de vechtsport terecht en krijgt daarna een ernstig ongeluk waarbij hij weer een nieuwe start moet gaan maken.
Thema's in dit boek zijn:
Alleen_met_de_goden_9789057597114_VP.jpgverstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze ontroerende, meeslepende vertelling een zoektocht naar een vader. Alex Boogers (1970) schreef zeven romans, waaronder Het boek Estee en Alle dingen zijn schitterend. Hij baarde veel opzien met de novelle Wanneer de mieren schreeuwen, over de Rotterdamse jongen Sedar Soares. `Volstrekt origineel en overtuigend.' Het Parool `Boogers speelt met de werkelijkheid, met werelden die naast elkaar bestaan, op elkaar ingrijpen en met elkaar botsen.' de Volkskrant `Dit is literatuur die echt iets met je doet.'  Bron: Elsevier



Auteur: Alex Boogers
Titel: Alleen met de goden
Uitgeverij: Podium
Jaar van uitgave: 2015
Isbn: 978 90 5759 711 4 (ms)
Blz:  520


Geen opmerkingen: