woensdag 18 mei 2016

X & Y van Franca Treur

3D Treur - X&Y gebFranca Treur debuteerde in 2009 met de roman Dorsvloer vol confetti, waarvan meer dan 150.000 exemplaren werden verkocht. Het was het meest bejubelde literaire debuut in jaren. Het boek won verschillende prijzen en het werd verfilmd. In 2014 verscheen haar tweede roman, De woongroep, en in 2015 het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen. Daarnaast schrijft ze verhalen, essays en columns voor uiteenlopende media.
In X & Y staan verhalen van 1 of 2 bladzijden met mooie illustraties waarin de relaties en verhoudingen allemaal dreigen te mislukken. We lezen de gedachten van beide personen. En doordat ieder op een andere manier denkt of handelt gaat er veel mis.Uit de recensie:
De Nederlandse Franca Treur, heeft nergens meer dan drie bladzijden nodig om bij de lezer een mix aan gevoelens en gedachten op te roepen, van medelijden en plaatsvervangende schaamte tot sympathie en herkenning. Soms proberen we dan ook allemaal onhandig indruk te maken op anderen of oplossingen te zoeken, zodat niemand ontdekt dat we een probleem creëerden.

Auteur; Franca Treur
Titel: X & Y
Uitgeverij: Prometheus
Jaar van uitgave:2016
Blz:96
Isbn:9789044630343  (ms)

Geen opmerkingen: