Van 1970 tot 1972 was ze redacteur van Propria Cures waarvoor ze schreef en literaire en politieke cartoons tekende. Hierna maakte ze te zamen met o.a. Gerrit Komrij, Theo Sontrop en Martin Ros acht jaar deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Maatstaf. Haar eerste verhaal (Een bruiloft) werd gepubliceerd in 1969 in Hollands Maandblad. Haar debuut Bleekers zomer verscheen in 1972. Met de woorden : ‘Dit is het,’ begon de eerste recensie (door K.L. Poll in NRC Handelsblad) op deze bejubelde en al vele malen herdrukte roman die inmiddels tot de klassieken in de Nederlandse literatuur wordt gerekend.
In het autobiografische Olifanten op een Web (1997), dat Mensje naar aanleiding van de dood van haar moeder schreef, is veel over haar jeugd, latere belevenissen en haar schrijverschap te vinden.

Dokter Adami, de heler, de ziener, de man die leefde van wat hij en zijn klanten zijn gave noemden.’ Neem nooit kinderen, het zou je slecht bekomen, had hij Paula als pubermeisje geadviseerd. Met dit gegeven wordt Paula geconfronteerd als ze op de tv ziet dat haar dochter Emmy betrokken is bij een misdaad. Gaat ze haar beschermen? En weet haar man Oscar de notaris van niets of doet hij alsof. Het thema is te vergelijken met het boek het diner van Herman Koch
Auteur: Mensje van Keulen
Titel: Schoppenvrouw
Uitgeverij: Atlas contact
Jaar van uitgave:2016
Blz:144
Isbn:ISBN 9789025446987 (ms)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten