dinsdag 19 april 2016

A27 van Stefan Popa
A27 combineert  het leven van drie automobilisten die toevallig samen op hetzelfde moment onderweg zijn: het opgeprikte haantje Henry, de godvrezende twijfelaar Sjors en de tekortgedane Malines, die zich vastrijden in een file op de A27. 
Malines wil haar tweelingzus oppikken die weer eens met pech staat. Haar hele leven is zij de brave van de tweeling, die altijd voor de flamboyante Mechel klaar (moest) staan. 
Sjors (zeg: George)  geeft impulsief gehoor aan een levensbeslissing, pakt de afslag en weer opnieuw de afslag, zijn richting ligt immers al vast.Maar ook deze keer durft hij niet voor zichzelf te kiezen. Zijn vrouw Aaltje en de kinderen wil hij niet in de steek laten. Al is zijn Ootje net gestorven, zijn dominante oma, het leven in Spakenburg heeft hem teveel in de greep.
Intussen probeert de arrogante, van zichzelf overtuigde, blaaskaak Henry zijn concurrent Trip met alle mogelijke (op de rand van fatsoen) middelen over te nemen.  Intussen niet vies van al het vrouwelijk schoon dat hem vast ziet zitten...
De snelweg als metafoor voor de wending die het bestaan neemt. Oppervlakkig, materialistisch, wanhopig. Iedereen is onderweg, maar waar naartoe?  Sommigen hadden hun keuze eerder moeten maken, zo blijkt.Stefan Popa (1989) is auteur en zelfstandig journalist van half Nederlandse en half Roemeense afkomst. Eerder schreef hij korte verhalen die overal, maar ook nergens werden gepubliceerd. Hij woont en werkt in Baarn. Verdwenen grenzen is zijn debuut. A27 is zijn tweede roman.

Auteur: Stefan Popa
Titel: A 27
Uitgeverij: Uitgeverij Marmer
Jaar van uitgave: 2015
Blz: 295
ISBN: 9789460682421


Geen opmerkingen: