donderdag 21 mei 2015

Rose van Rosita Steenbeek


Rosita Steenbeek doorliep het Johan van Oldenbarneveltgymnasium te Amersfoort. Vervolgens studeerde ze enige tijd Klassieke talen in Utrecht en deed haar propedeuse theologie. Aanvankelijk wilde ze een familietraditie voortzetten en dominee worden. Ze zwaaide om naar Neerlandistiek en studeerde af in de Moderne Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie acteerde ze regelmatig op het toneel en in de film.
Rosita Steenbeek OpzijNa haar doctoraal vertrok ze naar Rome om haar geluk in de film te beproeven. En ook om in te halen dat ze niet mee mocht op Romereis vanwege een hersenbloeding.

Prachtige biografie vol liefde geschreven  door Rosita Steenbeek over haar oma Rose, die de oorlog overleefde. Halfjoods was en veel van haar familieleden in de oorlog verloren heeft.
Het boek begint in 1920 en eindigt in het heden met een verantwoording  van de schrijfster, die een speciale band had met haar oma Rose en pas later besefte  dat haar Duitse en Joodse oorlogsverleden een belangrijke rol in haar leven en dat van haar familie heeft gespeeld. Het boek is verzorgd met foto's uit het familiearchief en geeft een mooi tijdsbeeld.

Auteur : Rosita Steenbeek
Titel: Rose, een familie in oorlogstijd
Uitgeverij: Ambo/anthos
Jaar van uitgave: 2015
Blz:352
Isbn:9789026326813 (ms)
Auteur: Rosita Steenbeek
Titel: Rose
Uitgeverij: Anthos
Jaar van uitgave: 2015
Isbn:  9789026326813 (ms)

Geen opmerkingen: