dinsdag 5 mei 2015

Liefde tussen 5 en 7 van Wanda Reisel

Wanda Reisel wordt in 1955 op Curaçao in een anarcho-liberaal doktersgezin geboren. Na het gymnasium begint zij in 1974 aan de studie Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam maar na het lezen van een aankondiging 'Inpoldering en bedijking van de Alblasserwaard in de 17e eeuw' besluit zij de studie vaarwel te zeggen en meldt zich bij de Regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam (1976-1981)

In 1988 verschijnt haar eerste roman Het Blauwe Uur. Ook wordt in 1988 Op de Hellingen van de Vesuvius gespeeld, toneelstuk gebaseerd op het leven van de dichter Giacomo Leopardi, door de toneelgroep Maatschappij Discordia.

In 1993 verschijnt haar roman Het beloofde leven en in 1996 de roman Baby Storm die genomineerd wordt voor de Libris Literatuurprijs 1997

Boek liefde tussen 5 en 7Liefde tussen vijf en zeven.
In dit boek beschrijft Liza Wolf  2 uur uit haar leven waarin zij erachter komt dat haar man een dubbelleven leidt. Liza Wolf is journaliste en zij schrijft columns over overspel. Zij interviewt stellen over overspel en gaat hierin heel ver door allerlei details van  de overspeligen te publiceren.
Er is een facebookpagina waar mensen zich kunnen melden die hun verhaal kwijt willen.
Toevalligerwijs komt ze op facebook de naam van haar man tegen  die handchirurg is en gedeeltelijk in Boston werkt. Dan blijkt hij daar een vrouw en een tweeling te hebben. De filmpjes van dit gezin komt ze tegen op fb.
Ze is helemaal overdonderd en gaat naar een aquarium in de buurt en daar vertelt ze al kijkend naar de vissen haar levensverhaal en dat van haar man. Ze vraagt zich af of ze zelf ook wel deugt en hoe zal ze in de toekomst met haar man omgaan? Blijven ze bij elkaar?


Elk hoofdstuk begint met een tijd. Het begint bij 17,00 en het laatste hoofdstuk eindigt op 19.05.
Ik vind het knap dat je  in  zo´n kort tijdsbestek het hele thema van dubbellevens kunt verwerken.
Het boek leest vlot en de sociale media zijn er op een mooie manier in verwerkt. Aanrader bij DWDD door van april 2015. En ik was de gelukkige om een recensie exemplaar te ontvangen.
http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/nieuws/liefde-tussen-5-en-7-wanda-reisel

Auteur: Wanda Reisel
Titel: Liefde tussen 5 en 7
Uitgeverij: Atlascontact
Jaar van uitgave: 2015
Blz:173
Isbn:9789025479664 (ms)Geen opmerkingen: