maandag 15 juli 2013

Een blik jodenkoeken van Jessica Meijer

In dit boek beschrijft Jessica Meijer haar leven na de dood van haar vader Ischa Meijer op 52 jarige leeftijd. Zij was 10 jaar toen haar vader stierf. En de eerste jaren van haar leven had ze helemaal geen contact met haar vader. Pas toen ze een jaar of drie was kwam ze met hem in aanraking en kwam weekenden bij hem en ging met hem en Connie Palmen op reis naar New York.
Het boek IM van Connie Palmen kwam heftig bij haar binnen. Jessica heeft Nederlandse letterkunde gestudeerd en dit is haar debuut.
Zij beschrijft in dit boek ook haar strijd met boulima.
Jessica is tien jaar als haar vader sterft. Onwetend van zijn lot belt ze bij hem aan, een minuutje later hoort ze Connie Palmen weinig tactisch ,,Ischa is dood” zeggen. Drie jaar later komt I.M. uit. Het boek van Palmen wekt bij de dochter weerzin en woede op. Aan het eind van Een blik Jodenkoeken is die woede vanwege I.M. nog steeds voelbaar bij Jessica Meijer. Ze is onder andere boos omdat Palmen Jessica’s intieme momenten met haar vader met heel de wereld heeft gedeeld. Ze vindt het ook belachelijk dat Palmen doet voorkomen alsof een ruzie met haar ouweheer zonder Palmen niet had kunnen worden opgelost. Jessica in de media http://www.jessicameijer.nl/index.php/in-de-media
Jessica Meijer schrijft: ,,Bovendien kan ik er nog steeds niet bij dat Connie zich aan de ene kant voordeed als een soort beschermer van mij, maar dat zij tegelijkertijd zonder enige waarschuwing dit boek publiceerde.” Interview met de schrijfster bij koffietijd.


 Titel:Een blik jodenkoeken
  Auteur: Jessica Meijer
  Uitgever: Prometheus
 Jaar van uitgave: 2013
 Blz: 248
 Isbn: 9789044618174   (ms)

Geen opmerkingen: