zaterdag 8 oktober 2011

Als de dood van Corine HartmanCorine Hartman is niet meer weg te denken uit de Nederlandse boeken- en schrijverswereld. In 2007 debuteerde Hartman met Schone kunsten. Inmiddels heeft ze al heel wat titels op haar naam staan, en enkele van haar boeken zijn ook in het Duits verschenen. Met Als de dood bewijst Hartman wederom dat ze niet voor niets tot de top van Nederlandse vrouwelijke  thrillerauteurs behoort.

Desiree en haar partner Thomas runnen een sterrenrestaurant in Bergen , waarmee het financieel slecht gaat.
Om te ontspannen brengen ze samen met de moeder van Desiree een week door in haar vakantiehuis in de Dolomieten in Italie. Thomas gaat mee tot verbazing van Desiree, want hij heeft een haat-liefde verhouding met zijn schoonmoeder, maar houdt wel van bergbeklimmen.
In het vakantiehuisje naast dat van hen blijken ook Nederlanders te zijn. De man kent de moeder van Desiree en langzamerhand komen er allerlei geheimen bovendrijven die dodelijke gevolgen hebben.
De hoofdstukken worden uit verschillende perspectieven geschreven.
Het verhaal boeit steeds meer wanneer je de diverse personen beter leert kennen en het eindigt verrassend.
En we gaan de boeken van Hartman zeker promoten bij de lezers die van vrouwelijke thrillerschrijvers houden. Of dat nodig is weet ik niet want ik zag net dat deze titel overal in de vestigingen was uitgeleend.

Auteur: Corine Hartman
Titel: Als de dood
Uitgeverij: Karakter
Jaar van uitgave: 2011
Blz: 320
Isbn: 9789061126768 (ms) Geen opmerkingen: