maandag 4 oktober 2010

De laatste liefde van mijn moeder door Dimitri Verhulst


U heeft het nauwelijks kunnen missen. Het verschijnen van de nieuwste roman van Dimitri Verhulst is met publiciteit overladen.
Wat heet, in alle bladen en tv programma's was hij de afgelopen periode te zien.

De jaren tachtig van de vorige eeuw, men heeft nog geen term voor een nieuw samengesteld gezin. Over hen die het leven anders en elders wensen te proberen wordt gesproken als over hoeren en bedriegers.
Martine, eindelijk gescheiden, vraagt zich af of nu zal blijken of zij alsnog gemaakt mag zijn voor het geluk. We volgen haar tijdens de eerste vakantie die ze doorbrengt met haar minnaar en Jimmy, haar elfjarige zoon die zich ineens opgescheept ziet met een deugdzame stiefvader en zich een verrader voelt ten aanzien van zijn echte vader. Stilaan wordt duidelijk dat de dag onafwendbaar is waarop Martine zal moeten kiezen tussen haar geliefde en haar kind.

De laatste liefde van mijn moeder is een roman die lange tijd leest als een ietwat hilarische vertelling over het leven van de 11 jarige zoon Jimmy met zijn moeder en haar nieuwe vriend Wannes. Vol humor, doorspekt met Belgisch taalgebruik. Gaandeweg het verhaal wordt duidelijk dat Wannes en de hoofdpersoon niet samen door kunnen in een gezin.

Titel: De laatste liefde van mijn moeder
Auteur: Dimitri Verhulst
Uitgever: Contact
Jaar van uitgave: aug. 2010
ISBN

Geen opmerkingen: